Info til gæster
For at skrive eller svare på et indlæg, skal du logge på med

bruger: gæst       kode: gæst

Et par gamle turrapporter

  • thom
  • thom's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mere
11 år 6 måneder siden #9 af thom
Besvaret af thom på emne Put n' take konkurrence
Efter sidste års skuffelse, hvor vi røg ud af konkurrencen i indledende runde, skulle der andre boller på suppen i år. Det var derfor med stor optimisme "Teachers" mødte op i Tjæreborg Fiskepark tirsdag den 25/4.

Vi fik en kanonstart idet holdkaptajnen tog en fisk i første kast, men resten af aftenen gav kun en enkelt fisk mere og vi endte på 2.33 kg, hvilket gav en tredjeplads i puljen og 2 point.

Næste fiskeaften var den 16/5 og vi fik en forrygende lodtrækning, idet vi trak "hjørnet" og det viste sig at blive udslagsgivende. Der blev ikke fanget mange fisk i søen den aften, men da aftenens dyst var overstået kunne vi konstatere at vi havde fanget 4,64 kg ørred og det rakte til sejren i puljen og 4 point. Det bedste var imidlertid at de andre resultater havde flasket sig på en måde, så vi allerede nu var sikre på at nå semifinalen.

Den sidste indledende fiskeaften var den 6/6 og trods en middelmådig lodtrækning, fik Bo, en stor fisk på efter ca. 10 minutters fiskeri, men den forsvandt igen. Resultatet var 0 fisk en delt fjerdeplads og 1 point som ikke rakte til puljesejren, men til en plads i semifinalen.

Semifinaleaftenen den 29/8 var igen præget af meget få fangster. Vi var igen heldige og trak "hjørnet". Vi kunne dog hurtigt konstatere, at der ikke blev landet fisk ret mange steder og at 1-2 fisk ville være nok til finalen. "Fætter Hans" fiskede som altid meget intenst og under en af hans få pauser overlod han sin fiskestang til LP (med som reserve for første gang) og LP kvitterede med det samme med en ørred på 2,3 kg. Denne ørred rakte til en sjetteplads (der var 6 hold der intet fangede) og da de 7 bedste gik videre var vi klar til finalen.

Vi ser frem til finalen den 23/9 men er, pga. Ærøturen, nødsaget til at sende et stærkt amputeret hold, idet det kun er Anton og Warny der før har repræsenteret holdet. Afløserne bliver Henry Pedersen, Jens Henrik Pedersen og Bent Jensen. Kan de stå for presset og sikre medaljer til "Teachers" eller bliver det et flop ? Ærøholdet venter i spænd.

24.09.2000: Anton ankom til Tjæreborg Fiskepark kl. 14 - og så var der lodtrækning om placering ved søen. Vejret var godt - sol og en frisk vind - så det var dejligt for os, men absolut ikke godt fiskevejr. Den ene langside af søen var badet i sol, og den anden i skygge. Desværre trak Anton en plads i solsiden. Vort lod havde god pålandsvind, så det burde da være en stor fordel. Fiskeriet begyndte kl. 15.00 præcis - og alle 5 mand på "TEACHER"holdet kastede straks diverse isenkram i søen. Alle begyndte med spinnere, men efter en halv times forgæves ind-spinning - og intet resultat - blev der rigget om. Jens Henrik med sort flue og bobbleflåd, Warny med gummijig, Anton med powerbite og Bent/Henry fortsatte med andre spinnere. Kl. ca. 15.40 fik Jens Henrik kontakt med en ørred, vel nok på ca. 1 kg (jeg så den 2 meter fra bredden). Modhug - og alt burde være vel. Men, som så mange gange gik ørreden af med sejren efter ca. 2 min. fight. Belønning: frihed. Det tog Jens Henrik nu med stoisk ro - fortsatte med samme flue, og fik flere gange kontakt med en ørred, men desværre uden held. Henry påstod, at han havde haft kontakt med fisk, men Bent mente, at der var tale om arten "homo sapiens". I skyggesiden gik det imidlertid frem- ragende - fisk efter fisk blev taget på land (Lause fortalte, at et hold havde landet 10 kg ørreder !!) - og ophøjet stemning kunne høres over hele søen. (Om det var fiskene eller humlevand der gjorde det - det vides ikke). Vor side forblev tavs. Ikke en fisk var endnu set blive landet på solsiden ! Warny prøvede alle midler - powerbite, gul flue, wobler, rød jig, gul jig, lille blink - og lige lidt hjalp det. Men - kl. ca. 17.10 - fik han imidlertid med en hvid gummijig kontakt med en ørred ca. 15 meter ude. Modhug - og så gik det ellers mod land. Anton klar med net - og en regnbue på 1,5 kg blev landet. Humør: Nu vinder vi !!! Jens Henrik riggede til med hvid jig. Men, desværre blev det ved den ene fisk da der blev ringet "SLUT" kl. 17.50. Som det kan ses af resultattabellen var afstanden fra vores 8. plads til 4. pladsen kun ca. 1 kg. - det var nok det værste, men sådan er spillets regler jo. Go' dag mht. vejr og humør, men ikke med fisk. Tillykke med sejren Vestkraft 8.

Hold Vægt Plac. Præmie
Vestkraft 8 12,0 1 3000 kr.
De Navnløse 6,5 2 2000 kr.
Vestkraft 6 3,14 3 1500 kr.
Fiskemanden 2,6 4 1000 kr.
De Seriøse 2,6 5
Præmiejægerne 2,4 6
D.Ø.F. 1,8 7
Teachers 1,5 8
Viking 2 0 9-14
Tjørnebanden 0 9-14
SID 0 9-14
Gartnerne 0 9-14
Vestfrost AB 0 9-14
Anders And 0 9-14

Venligst Log på for at deltage i samtalen

  • thom
  • thom's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mere
11 år 6 måneder siden #8 af thom
Besvaret af thom på emne Ærø 2000
On-line Ærø2000

22-24. september 2000

Der er fuld mobiltelefonforbindelse fra vores udsendte medarbejdere til redaktionen i Esbjerg, så du hele tiden har de sidste nyheder.

Klokken
Begivenhed

Fredag 06.30 Afgang 1. bil fra Tjæreborg
Fredag 12.15 Afgang 2. bil fra Esbjerg
Fredag 10.00 Situationsrapport Bjarke: Vel ankommet til Ærø. "Lange Søren" var ankommet fra Fyn kl. 09.00 - og havde allerede haft et godt hug fra en havørred, men desværre lykkedes det ham ikke at bringe den i land. Godt ankommet startede folk med en ankomst-bajer. For nogles vedkommende tog det meget lang tid at få rigget grejet til!!
Fredag 11.00 Rapport Bjarke: Da konkurrencen ikke starter før sidste holds ankomst ca. 18.00 er der rigget til med sandorm - og samtidig med slappen af i sandet. Bjarke har haft en torsk (ca. 50 cm.) med ind - men gav den friheden ! "For lille!!", var hans kommentar.
Fredag 14.00 Mest driven af. Godt vejr og soven i waders på stranden - og selvfølgelig "bade en orm" - det er bare livet !!
Fradag 16.00 Endelig en havørred!! Desværre kun 30 cm. - så den lever videre og bliver først fanget når den når mindst 100 cm. Bjarke fanger en torsk - ca. 50 cm - (god til fiskesuppe), og denne fik ikke friheden. "Lange Søren" har gjort klar til at spise meget i aften. Har allerede - ufrivilligt - tømt maven, bare ikke den naturlige vej!! Ellers står den på afslappen og 5,6% humlevand fra det 3. rige. Venter med længsel på ankomst af 2. bil fra fastlandet, så konkurrencen kan starte.
Fredag 19.00 2. bil er nu ankommet. Ifl. Bjarke er nogen mere sure end andre!? En overraskelse venter!?
Fredag 21.00 Intet nyt - mht. fiskeri! Benny er netop vendt tilbage fra fsikeriet - og er såret. Ifl. Benny selv fordi han er faldet, men onde tunger påstår, at han har været oppe at slås! Og "Lille Per" (Per Hansen) er gået nedtrykt hjemmefra - kun iført svømmebælte og pandelampe. Er nok storoptimist - og fisker efter torsk.
Fredag 23.00 Alle er til skafning - koteletter i fad. "Lange Søren" har komponeret en sang til minde om "Warny's Minde". Carl: "Hygget mig, og slår til søndag formiddag. Vil ikke tage modet fra de andre !!". LP fanget en rødspætte på 35 cm. Der er nok af bid fra torsk og fladfisk, så fisk er der.
Lørdag 10.00 Lort lort og atter lort! Toilettet er stoppet, og det unævnelige oversvømmer hele toilettet. Stadig ingen fisk - men nu har de en fugl !! Benny, som fil. rapport fredag kl. 21 var faldet - har i nattens løb udviklet en gigant- overlæbe, og ligner nu mere en bananfugl end en Renseri-Benny. Claus Borup, som til daglig er en "stille" personage, har åbenbart haft den drøm, at han var Schumacher. Har - ifl. rygter - kørt rundt på gårdspladsen, og det er der vist et par planter, der har måttet lade livet for. Første folk var begyndt at fiske tidligt i morges, men ifl. Søren Bøjgård: "Det er de forkerte der har fisket - vent til de rigtige kommer til !".
Lørdag 19.00 Endnu en skadet person - og i dette tilfælde nok den sidste man ville forvente: Bo Sejerup!! Har aldrig set den mands hænder - og når han så endelig skal hjælpe i køkkenet koster det en halv finger. Mht. fiskeriet - intet nyt fra Vestfronten. Ifl. Bjarke bliver der ikke fisket seriøst pt. Dog skal det nævnes, at en af de seriøse, Hans Bøttcher, har landet fire pæne torsk, men det er jo også hans favoritfisk. Brian Riis forventes at kulminere i morgen - søndag. Ifl. Bjarke forventer han at vinde - og dermed skrabe en anseelig formue til sig. Denne formue skal - ifl. Brian - bruges på en gave til konen, Helle. Brian begyndte allerede at tale om gave sidste gang på Ærø1999 - så mon ikke det lykkes for ham denne gang ?
Søndag 10.00 Bo, LP, Søren Bøjgård besluttede efter den kulinariske oksemørbrad at drage til storbyen, Marstal, for at invadere et diskotek. Her var der god stemning og irsk folkemusik, og alt burde forløbe glat. Men ak; folk fra Marstal må have følt det som englænderne gjorde det for 1000 år siden, da normannerne prøvede at invadere England. Da Bo på et vist tidspunkt synes, at nu var det nok med musikken - ja, så med et baglæns rullefald over over tribunen, ryddede han musikerne - og så var det bal forbi !! Og så i øvrigt - Bo er endnu ikke blevet set, og folk sidder og spekulerer på, om de mon har en arrest på Ærø. Fisk - Benny har fange en hestemakrel på 10 cm. Ny rekord for Benny! Ellers intet. Carl har lige meddelt, at han "slår til" kl. 11 - så dette bliver mere interessant end 100 meteren i OL.
Søndag 15.45 Sidste nyt!! Bo ligger og sover, så han er vendt tilbage til folden!! Sidste bil er endnu ikke ankommet til lejren fra strandhugst, men Benny har haft to pæne torsk med hjem, og - ikke uventet - Hans Bøttcher "en del" torsk med hjem. (Godt der ikke er medbragt trailer til Ærø - hvad skulle den dog bruges til. Ellers står den nu på pakning og rengøring før første stræk hjemover.
Søndag 17.00 Ikke nogen ørreder denne gang!! Men Benny har fanget flere torsk. Turen går nu mod Søby havn, hvor næste stop så er Mommark, og forventet ankomst Esbjerg ca. 19.45. Sædvanen tro blev denne turs "FIGHTER Præmie" uddelt, og atter var det Benny, der havde været turens bedste fighter. Tillykke Benny!
Søndag 21.00 Det var så det! Turen er overstået, og alle mand vendt velbeholden tilbage. Der blev ikke fanget havørreder over målet, så der blev ikke nogen "ørred-vinder" for første gang i de sidste 3 år. Der blev oddset for 1.890 kr., og pga. den lille fangst blev der kun uddelt flg. præmier: Hans Bøttcher 1/1 fl. snaps for største torsk, og pengepræmier: Benny 60 kr. - "Lille Per" 160 kr. - Carl 120 kr. - Hans B. 220 kr. Restbeløbet - 1.330 kr. - blev anvendt til reduktion af turens udgifter.

Venligst Log på for at deltage i samtalen

  • thom
  • thom's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mere
11 år 6 måneder siden #7 af thom
Et par gamle turrapporter blev oprettet af thom
Herunder er postet et par af de gamle turrapporter uden billeder.

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.072 sekunder