Info til gæster
For at skrive eller svare på et indlæg, skal du logge på med

bruger: gæst       kode: gæst

Laks til alle!

  • H.A
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
11 år 1 måned siden #296 af H.A
Besvaret af H.A på emne Laks til alle!
Det ser også ud til det først er d. 16/4, hvis man ser på Ribe Sportfisker. Æv Bæv..

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 måneder siden #261 af Futte
Besvaret af Futte på emne Laks til alle!
Fedt tak LP.. :woohoo: .. Men for enden af hvilken vej?? :blink:

I'll do it tomorrow. Today, I'm going FISHING!!

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 måneder siden #260 af Hans Bøttcher
Besvaret af Hans Bøttcher på emne Laks til alle!
Jeg har søgt lidt på det og det ser ud som om "Bekendtgørelse 232" stadig står ved magt. www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=140847

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 måneder siden #259 af Hans A
Besvaret af Hans A på emne Laks til alle!
Se referat (har forsøgt at smide det under referater uden held). Så er 1/4 vel gældende? Jørn?

Referat fra mødet d. 25-02-2013 Angående fremtidige lakseregler

Deltagere: Bjarne Rasmussen, Jørgen Frost, Morten Mikkelsen, Henrik Axelsen, Lars Mikkelsen, Gert Mikkelsen, Jørgen Lausten, Erik Erbs, Jan K. Sylvester, Claus Julius
Indkomne skriftlige bidrag: Jens Andersen, Claus W. Ehmsen, Lau V. Jepsen, Heine Veilgård, Michael Jensen, Niels L. Michaelsen, Finn Olsen.
1. Valg af ordstyrer – Gert valgt
2. Referent(er) – Jørgen Frost & Claus Julius
3. Behov for ens regler ved alle vandsystemer
Der var bred enighed om, at ens regler ikke er ønskeligt, da vandsystemerne har deres forskelligheder. Der ønskes regler der er tilpasset det enkelte å-system. Et alternativ kunne være at indføre fælles regler for sammenlignelige å-systemer, Ribe å, Brede å, Vidåen, kongeåen og evt. varde å. Disse vandsystemer en del fælles træk, bl.a. at primær fiskeriet foregår efter havørred.
4. Fisketider – startdato og slutdato
Startdatoen rykkes til 1/4 - argumentet for at ændre startdatoen til den 16/4, var at sikre den store opgangslaks. Der er dog taget højde for denne sikring i reglen om over og under 75cm. Der er heller intet der tyder på, set ud fra fangststatistikkerne for de seneste år, at laksens aggressive adfærd mindskes og derved mindsker fangstraten af de store laks, hvilket også var et argument for at rykke startdatoen til d. 16/4.
Grænsen for sæsonlængden er nået for medlemmerne, fiskesæsonen er afkortet af flere omgange, foreningerne er nødsaget til at opkræve samme kontingent, og ofte også lade kontingentet stige betragteligt, grundet laksen og den ekstra udgift til lodsejerne – og til gengæld skal medlemmerne acceptere afkortninger af sæsonen. Giv mere få mindre – der opleves nedgang i antallet af medlemmer og det kan gå hen og blive kritisk for foreningerne.
5. Agn
Ingen indvendinger
6. Kroge
Vi bakker op om det der blev besluttet at arbejde videre med ved mødet i Esbjerg d. 7/1
Mange havde meldinger om, at cirkelkrogene i højere grad en almindelige j-kroge bliver slugt og derved reducerer laksenes mulighed for at overleve genudsætning. Nogle mente, at det skyldes manglende erfaringer med brug af den krogtype, mens andre argumenterede for, at cirkelkrogen kun fungerer optimalt, når linen med krogen er helt strakt – jævnfør krogens oprindelige formål til fangst af rovfisk i saltvand. KME kontakter DTU og anmoder dem om at gå ind i sagen, så krogens egenskaber kan bliver undersøgt. (Klippet ud af referatet fra mødet i Esbjerg)


Derudover burde der kunne gives dispensation til fiskeri med modhager til natfluefiskeri – fra solnedgang til solopgang.

7. Kvoter
Det er i lystfiskernes interesse at udnyttelsesprocenten ligger højt. udnyttelsen af kvoten bør ligge over 80 % , er dette ikke muligt i den enkelte SU, fratages de fordelingen og DTU fordeler laksen efter foregående års fangsttal, de vil jo afspejle hvor laksen reelt kan fanges i den tid hvor der er fisketid på den og vil mindske problemet med dødeligheden af genudsatte laks. Da det ikke er sandsynligt at få dette indskrevet i bekendtgørelsen, er det ønskeligt at få det med som et notat.
Der har været tale om at indføre et mindstemål på 40 cm, dette er absolut ikke acceptabelt. Hvad er argumentet for en sådan tanke? Spørgsmålet er ubesvaret og går til DTU, hvis det tages op til mødet.
8. Andet
Der skal i bekendtgørelsen indføjes at § 2. stk. 6-7 og 8 kun gælder ved fiskeri efter laksefisk. Dette for at der ikke skal søges om dispensation til andre former for fiskeri så som karpe, gedde, skrubbe, sild og andre fiskearter.
Der ønskes en fælles indberetningsportal for laks, og det ville være oplagt at DSF stod for en sådan portal.
9. Laksefordelingsmøde
Gert fremlagde kort tankerne til en fordelingsnøgle, forslag fra konsortiet og Jørgen frost gennemgik kort 2 forslag fra RSF.
10. Forslag til at følge laksekvoten ved åen
Lars Mikkelsen har lavet QR-koder, der hænges op langs åen og det vil så være muligt, ved et hurtigt scan, at holde sig opdateret med kvoter og restkvoter – det er at anse som en ekstra service til medlemmerne.

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 måneder siden #257 af Hans Bøttcher
Besvaret af Hans Bøttcher på emne Laks til alle!
Og så starter fiskeriet vel først d 16/4 wk.bakuri.dk/filarkiv/sydvestjydsk.bakur..._2012__Vadehavet.pdf

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 måneder siden #256 af Hans A
Besvaret af Hans A på emne Laks til alle!
Og vi har sgu fri d. 1/4 :lol: Fin vejledning L.P

Venligst Log på for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.081 sekunder